CINTA

CINTA bukanya mencari seseorang yang SEMPURNA..tetapi menemukan seseorang yang mampu menjadikan dirimu SEMPURNA...jangan kata AKU CINTA PADAMU...bila kau tidak benar2 peduli..jangan bercakap soal PERASAAN bila itu tidak benar2 ADA,....jangan kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat MEMAINKAN HATI NYA....jangan tatap mata seseorang jika itu satu PEMBOHONGAN...hal yang paling kejam dilakukan bila kau membuat seseornag JATUH CINTA,sedang kan kau langsung tidak berniat untuk menerima saat ia benar2 JATUH....

Tuesday, 29 March 2011

kasih dan sayang nyer pada si dia...

dalam minggu2 nie hati mawi x tenang cos jaduh ngan awek...kasih dan sayang mawi pada awek mawi x pernah berubah....dia nie jenis pendam and x nak luah kn ape yg mawi ade wt slh kt dia...
jd susah la mawi nk prbetol kn diri mawi nie....x ade manusia yg maksum and  perfect.....
ape yg mawi ade buat salah dia just diam jew dan x bg tau......

ade satu hari tue mawi msej la ngan dia....biasa nyer awek mawi nie klo sent msej pndek...
dia bkan jnis bnyk ckap....jd mawi pown balas la pendek......di sebab kn mawi balas pendek and macam nk x nk awek mawi mntk break....sedih giler di buat nyer.....x tau la nk ckap ape parasaan mawi masa tue....
bila mawi tanya knapa mintak break...awek mawi cakap mawi jarang mesej....kadang2 gurl nie ble msej selalu dia rimas...bila mawi mesej dia reply late.....

mawi bila break mmg x kn sambung balik.....ble tnye awak btol kew nk break dia jawah tatau or hmmm....
memang dari dulu lagi mawi klo dah break mmg x kn smbung balik........
tp skunk dah ok...alhamdulillah....syg mawi pada awek mawi skunk nie kaw2....hahhahha jiwang la plak....

Thursday, 17 March 2011

di hari yg mulia

biasa nyer tiap hari jumaat aku ngan member pakai bju melayu..
mcm good2 jew.hahahah...smayang jumaat la ktekn..
skunk aku n awek aku dah ok...hehehehe...suka gila..
syg gler kt awek aku tue....

baru2 nie ade sowang awek nie syok kt aku....
msej and call time aku gado ngan awek aku,....
mata sepet kulit putih.....tp aku x bleh trima dia cos dah ade awek...
muke jew cm player tp setia pd yg satu k...hahahha...

awek nie rajin gak baca novel....ble dah abis bce dia cte kt aku...
novel yg dia baca tue agak jiwang gak.....
aku cakap terus terang yg aku dah ade ade awek...
x reti la nk couple ramai2 nie....

hope dia paham....budak nyer baek...aku doa kn dia moga dpt
meet boy yg lg baek n bgus dri aku.,,...awek nie agak muda...
biase nyer awek yg muda nie cm baru nk naek...dia senang sngt jatuh cinta...
tp dia ckap ble tngok muka aku dia happy sngt.....

awek aku skunk nie agak mnje and kasar sket....tp best couple ngan dia...
comel gak...pp chubby gewam gler ble tngok pp dia....
cm rse nk cubit2 jew pp dia...hahahh..ok la x tau nk ckap ape lg....salam...

Thursday, 10 March 2011

wcq dan si dia..

arinie cm biasa jew...sale x banyk pown....ade la sket...
tngah sedap lepak kt kaunter member aku kelam....
aku ingt kn psal ape...bila aku tengok kt jln signal mtor aku patah...
perrgghh hot giler aku...x de kje laen kew customer signal aku dia nk  bantai....
gewam gila aku....

balik jew kt kaunter..aku dah maki spe la yg buat signal aku patah..
pstu membr aku ajak pg beli colek...hairil nie org kelantan..
rupa nyer colek tue rojak buah...rajin gak aku belajar cakap kelantan ngan dia....
best gak belajar bahasa kelantan nie....akak kt sebelah kaunter aku nie pggil kami upin and ipin...
klo x kacau org x sah..hahahah....adik angkt aku pown ade balik dri kelantan x lama lg akak angkt aku pg ambik adik dia kt kajang....

nie pasal si dia....klo korang nk tau si dia tue awek aku la...
kami gadoh...dia cakap aku bnyk kenal pmpuan..salah kew kawan ramai...
aku syg giler kt dia...tp bleh plak dia wt kt aku cmni...dah 2 hari x text...aku call dia x angkt..
mungin dia rasa cara cmni bleh wt aku lg syg kt dia.....jahat sangat kew aku....
dia x syg kt aku lg kowt...hmmm..jahat aku just merokok...gurl aku x maen,dadah x ambik,arak aku x sentuh,.....mybe aku x sempurna tok dia n dia sudah dpt yg lg sempurna dari aku kowt....
aku call dia x angkt bila aku call guna no office dia angkt...cos no office dia x tau...mybe psni ble guna no office dia dah x angkt....sedih gak....sabar jew la.....selagi boleh bersabar....
hanya tuhan saja yg tau....maybe bila aku dah x da kt sni baru dia ingt2...
rindu sngt kt dia...tp di dia nie rindu x kt aku...selagi aku x msej dia x kn msej....ok la klo nk cerita psal cinta nie
 x tau la bila abis..k salam...

Friday, 4 March 2011

salam..aii

hari nie member aku dah balik dari kampong....
yg best nyer 5 aribulan mcm biase la aku tggu komisyen aku msuk....
x banyak la dlm rm 1000 plus jeh.....
basic dah masuk 1 aribulan....rm 600....
 nmpak cm banyak basic aku pown dah nk abis aku blanje...

sale tok stakat nie 2 jeh...jd la drpd x de langsung..hehehe
mesej ngan awek....dia cakap nk diet aku gelak la kaw2 cos dia susah sket nk diet...
klo di ikut kn badan dia x lah gemok(chubby sket..)....
mungkin dia tengok kawan dia lebih kurus tue yg dia nk diet tue...
dia suruh aku suggest nk bg dia kurus kn badan...bab makan dia mmg pantang...
bukan pantang ape just...pantang tengok...huhuhuh...tue la masalah dia....
aku suggest la suruh dia angkat besi...hahaha...dia mara...cakap sye siyes nie.....
last aku cakap kt dia suruh joging....

malam nie akak angkat aku n kawan2 mau pg karok....
masalah mawi nie bukan ape...klo sebelum karok x bleh makan..
klo makan kang x bleh nk nyanyi cos pancit...hahaha
jd terpaksa la menahan lapar......akak angkat mawi best,sporting and agak sempoi....
esok pulak ade event...teman akak angkt....nak tau teman akak pg mne...hehehe kne tggu esok lah...
ok la bye....hehehee

Thursday, 3 March 2011

khamis yg hening...

salam semua...arinie x la bnyk aku nk crita.....td aku baru settle kn satu kes
broadband x bleh pakai.....macha tue awal dtg kt kedai aku nk ambik broadband dia....
aku suruh dia tggl kn no phone dia senang nk call.....
nasib baek la dia tue jenis paham bahasa and cool...hahaha

elok jew aku tengah relex2 maen fb.... tiba2 mood jd cuak terperanjat...
tau x sebab ape...hahaha...mesti la korang x tau sbb aku x cerita lg...hehe....
tengok2 big boss ade depan mata..daaa...hehehe..tp dia cool,dia dtg pown ade sbb
ade pakej broadband bru....klo la customer lama dtg mesti mengamuk punyer...
sbb broadband yg 7.2mbps byar 100 contract 6 month....elok jew lepas dia check
terus bos aku bla.....yg pasal broadband rosak aku dah call macha tue dah sttle pown..huhuhuhhu

kje aku maen fb jew....n promote blog aku....
hope ade la member baca  blog aku yg x cntik nie.....
 customer kurang sngt tesco dah bukak....huhuhhu
kje kt sni cuci mata la...rmai awek kowt....bnyk budak u kt sni...

esok member aku balik dari kampong...pasni bleh la aku cuti
badan dah lembik asyik keje jew.,...huhuhu
sian gak kt kawan aku tue...budak nyer ok la...kami dah mcm adik bradik....
ayah dia masuk wad sesak nafas....aku dah bosan giler nie tahap dewa...
tp ape bleh buat kje jew la...tue la org suruh sekolah aku pg panjat pagar...hahaha...
tp aku skunk dah baek.....(baek la konon)/...hehehe....nanti klo ade masa aku cerita kt korang
pasal zaman nakal aku and zaman sekolah....tunggu tau,....

Tuesday, 1 March 2011

nk cerita ape ek...

2 ari lepas ade customer datang kat aku broadband dia x bleh pakai...
bleh tahan gak mulut customer aku...langsi gak....
yg penting aku nie jenis cool....aku buat x tau jew....hahaha
nasib baek la arinie bb dia dah bleh guna...

mungkin customer tue datang esok kowt....hahaha....
ade la gak customer arinie....
ade customer yg excited gler nk pkai bb...
 customer yg sowang lg pau aku punye beg...hmmm bagi jew la...

hahaha...yg last customer nie nk mintak tolong aktif kn sim card die...
jd aku pown tolong la..klo x bukan keje aku....
mula2 key in x lepas aku key in lg skali....
lepas gak....aku tanye ade fb kew x cdang nk tambah kawan la....slumber jew die cakap...
saya kalo ade org add fb saya sye x approve..... hahahah wa segan kowt....x pew janji
aku dah try...x la cantik sangat...hehehe(ayat kecewa).....
dalam masa yang sama kawan dia datang...dia senyum kt kawan dia...aku pown senyum pastu dia tarik muka.....tp dah biasa cos klo student....memang kerek....macam la aku keje jual broadband nie hina sangat....mungkin dia rasa yg dia tue student dah bagus sangat...kuar esok belom tentu dapat keje...aku x doa kn dia la cmtu...tp muka dia klo korang tengok la memang panas...ok la aku dah nk gerak balik nie...wassalam...