CINTA

CINTA bukanya mencari seseorang yang SEMPURNA..tetapi menemukan seseorang yang mampu menjadikan dirimu SEMPURNA...jangan kata AKU CINTA PADAMU...bila kau tidak benar2 peduli..jangan bercakap soal PERASAAN bila itu tidak benar2 ADA,....jangan kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat MEMAINKAN HATI NYA....jangan tatap mata seseorang jika itu satu PEMBOHONGAN...hal yang paling kejam dilakukan bila kau membuat seseornag JATUH CINTA,sedang kan kau langsung tidak berniat untuk menerima saat ia benar2 JATUH....

Sunday, 3 February 2013

BILA CINTA TAK SEINDAH DULU...

             30/1/2013 pada tarikh nie la mawi pergi tmpt kje awek....sje je nk wt kejutan kt dia..hehehe
hope dia suka la time mawi pergi tmpt kje dia....prjalanan dalam 45 minit....sampai je dia kenalkan member tmpt kje dia...adik angkt2 dia....tepat je pukul 7 kami pown keluar la..naek kereta awek mawi..hehehe...mawi x de bumbung...lesen apatah lg...

          sambil menikmati suasana senja...awek mawi meluahkan something...mawi dalam keadaan gembira tukar jd mood sedih....da 1taon lbh...kmi couple...maybe mawi dan dia sibuk dengan kerja...pape keputusan awak saya kene terima...saya sayang kt awak....hope awak happy dgn apa yg trjadi...saya nak jd cm kte mula2 kenal....percintaan nie ibarat bergantung x bertali...u all understand what i mean...x kesah la laki or perempuan...bila2 masa je cinta itu boleh pergi...

        hope awak berjaya di dunia dan akhirat dapat apa yg awak inginkan selama nie...tiada insan yg suci x melakukan dosa..tiada insan yang jahat tidak boleh berjaya....salam...



Thursday, 19 July 2012

bulan ramadan bersama teman baru... : )

     selamat menyambut ramadan al mubarak...harap kawan2 sihat disamping org tersayang...tahun lepas berpuasa dengan org lain...tahun nie lain pulak....apa target puasa tahun nie..bagi yg puasa x penuh tue...cuba la penuh kan thun nie...tp pmpuan mmg x pnuh pown dpe ada lesen besar...

     raya tahun nie apa tema kawan2 semua...mesti ada yg nk sama dengan gf or bf korang kn....
tahun nie mawi nk sama dengan insan yg mawi sayang....mawi sayang sangat2 kt dia....tp kita couple nie akhir nya dengan perkahwinan rite...ada jodoh ada la....thanks awak sanggup jaga saya...
saya nie x la baek mne....dan x la jahat mana...awak sabar jew dengan karenah saya....


  • selagi jantung berdegup kencang selagi itu la cinta saya kt awak...
  • bagaimana sungai mengalir cmtulah mengalir nya cinta saya kt awak..
  • selagi matahari menyinar bumi..cmtulah saya akan menyinar kn hidup awak dengan cinta saya...
  • selagi saya hidup saya akan hidupkan cinta saya pada awak...andai saya mati akan saya bwak cinta ini bersama...selaamat menjalani ibadah puasa sayangku,...
selamat menjalankan ibadah puasa

setting niat
upgrade iman download dosa
delete dosa
install taubat
approve maaf
search for pahala...

Saturday, 25 February 2012

26/02/2012(genap 6 bulan )

mawi nk cerita kt korang yg mawi dah genap couple dengan si dia...
macam2 mawi harungi...
thanks sangat sebab dia sudi jaga mawi.
mawi nie bnyk songeh...
ske wt dia jeles...
habit mawi "suka kacau dan smbang ngan gurl"..pelik kn..tp tue la habit mawi..
mawi nie talkative sket..
wt ff"bnde nie la buat mawi gado ngan dia"check kt lenggeng tp dia kt umah..x suka ff
dia jujur kt mawi...

bende nie sume dia selalu buat untuk mawi tnpa rasa beban..

  • teman mawi makan...
  • basuh baju mawi..
  • kejut kn mawi pg kelas...

i sayang u sangt2 lah...
lepas nie i x nk jeles2...
i nk happy jew ngan u...
nama dia nur atiqah bt mohd yazid...


hope dia akan jujur dengan mawi..

  • sayang jaga diri tau
  • sakit makan ubat
  • kalo rindu hug my shirt

mawi akan jd yg terbaek tok awak...luv u so much...




hope bila dia baca entry nie senyum jew...
lpas nie da jauh"lagi 2 bulan jew kt poly...





Friday, 30 December 2011

HANYA DIKAU YANG KU CINTAI

  salam ..genap 26haribulan sudah 5 bulan aku dan si dia couple.pelbagai kenangan yang tidak dapat aku lupakan.title jiwang sket...huhuhuhu...
semasa aku di nilai...dia sanggup datang walaupun jauh dan hujan.pergi bayar duit poly,teman bayar duit broadband,kenal kan si dia pada akak angkat..mcm2 lg..thanks for everything....kini dia telah membuktikan cinta dia padaku amat dalam..di kala si dia  jauh dariku si dia menangis...bila aku tanya dia pown menjawab'cyg rindu cuk...kata yang di lafaskan membuatkan aku tersentuh..

  hanya tuhan yang tahu cintaku pada si dia...si dia tidak boleh berjauhan dariku....hope selepas  tamat pengajian kami tidak lagi berjauhan...aku sedih tatkala si dia  menangis....kalau si  dia benar jodohku ya allah kau pelihara..hubungan kami berdua...aku berharap agar si dia juga tahu yang aku benar2 cinta pada nya...hope si dia dpt baca entry nie..

   si dia terbaek buatku...andainya aku pergi dahulu...si dia kejarlah cita2....
pabila aku menyanyi  mesti  si dia tersenyum tp bila aku menyanyi lagu salam terakhir mesti si dia menangis...
senyum dan tawanya dapat menghilangkan segala masalah...I LOVE YOU SO MUCH....si dia selalu tanya..cyg kt sya x...

   si dia mmg manja...hope si dia dpt menyayangi ku sepenuh hatinya...dia menyayangi ku lebih dari ex boy si dia..dan si dia pernah berkata yg aku adalah sebahagian dari dirinya,menyayangi diri ku lebih dari dirinya sendiri....hope apa yg si dia katakan adalah benar,ikhlas,jujur mencintai diriku seadanya....

   hope si dia happy bila baca entry nie...kadang2aku sedih takut kehilangan si dia..aku berpegang kata2 org tua...jodoh dan pertemuan di tangan allah..kita hanya merancang tp allah tentukan...
hanya baju yg ku beri menemani dia tidur...suka tanya pada si dia...mana baju cuk..she say'ade nie kt syg..sambil mencium baju yg ku beri...mmg betol cinta itu indah..ok lah nti ade entry yg latest..tgguuuu...ikhlas dari ku buat si dia tercinta...wassalam..31/12/2011(2.26)

 

Wednesday, 9 November 2011

kisah si gadis...

    Mula2 kenal segan2 jew..hehehe...si gadis nie satu poly ngan mawi....masa time daftar dah tngok2 dia...
x la tinggi sangat...org nyer kecil +cute+mata sepet sikit..si gadis nie satu kos ngan mawi gak...ade subjek yg mawi n si gadis nie satu kelas.mula2 nk tegur tp segan la pulak.....last2 mawi nekad gak tegur dan terus ambik no hp dia.ade nombor pown mawi x mesej dia gak....lama gak la...
      entah mcm mana kawan mawi nie ajak la awek dia kuar....mawi x dew geng jd mawi try la ajak dia...
tkot gak klo dia tolak...last2 dia cakap ok jew...malam tue lepas jew mawi habis balik dari makan...kami terus lepak kt PADANG POLO...tempat nie mmg ramai org lepak...tmbh plak hari minggu...dia segan mawi pown segan x tau nk cakap ape....mawi pown sembang panjang la....
     lepas jew daripada tue kami selalu kuar lepak makan..ade satu hari tue mawi ngan kawan gerak pg lumut awal pg....mula rasa sayang pada dia..mawi pown deal la ajak couple...macam2 gak dia tnye....dia nie agak susah nk percaya pada lelaki..dia bagi mawi peluang dan dia percaya yg mawi x kn hampakan dia.
   lama2 kelamaan rasa sayang tue lg mendalam..dia nie jenis agak sensitive,baik,penyayang,memahami...
mawi klo ade masalah ble cerita kt dia x dew la berat sngt kepala nie pk...SAYA SAYANG SANGAT KT AWAK...klo dia baca la....hehehe.....HOPE klo dia baca story nie...nk dia senyum jew....
mawi suka tanya kt dia...AWAK SAYANG SAYA TAK?.....HEHEHE..
.hope relationship nie bleh go on tnpa ade masalah...amin....ok la...den dah ponek....bye...

Tuesday, 8 November 2011

dalam kesedihan ada kegembiraan..

      Bulan 10&11 nie macam2 hal yg menimpa dlm hidop mawi...dah la time nkdekat final plak kena..
kes nie dah la smpai ke polis....mawi x buat pown nama naik...adoi....pelik btol la....kre nk selamat kn diri jew..
syukur la suma dah settle....timbul plak satu hal....21/10/1990.hari jadi mawi...genap la umur mawi 21 tahun....X LA TUA SANGAT JUST NMPK MATANG LG LA..HEHEHE,..MATANG KEW...tp yg yg x best nyer kawan mawi wt birthday party tok mawi...tp x jd..cos lepas kuar makan ngan kawan... mawi terus balik..MAWI X KISAH POWN...tp yg mawi kisah nya kawan mawi n gurl dia majuk...macam budak2..cos dpe yg plan bnde tue...nk touch kaw2 plak tue choi sngt,,,,hahaha muka jew pailang tp hati pink gitu...

   Dalam mood tengah sedih ape la yg appykn mawi...nasib baek la ade BUAH HATI yg memahami...org nyer simple jew...comel n kecil....ape2 pown MAWI CAYANG GILER KT DIA...hope ape yg mawi tulis nie dia baca la.masa mula kenal just kawan2 jew skunk nie dah couple..klo d ingt masa time kawan2 biasa jew nk trgelak pown ade....dia banyak tolong mawi...selalu bagi mawi appy...klo ade masalah ble mawi cter kt dia rse cool jew...

     .