CINTA

CINTA bukanya mencari seseorang yang SEMPURNA..tetapi menemukan seseorang yang mampu menjadikan dirimu SEMPURNA...jangan kata AKU CINTA PADAMU...bila kau tidak benar2 peduli..jangan bercakap soal PERASAAN bila itu tidak benar2 ADA,....jangan kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat MEMAINKAN HATI NYA....jangan tatap mata seseorang jika itu satu PEMBOHONGAN...hal yang paling kejam dilakukan bila kau membuat seseornag JATUH CINTA,sedang kan kau langsung tidak berniat untuk menerima saat ia benar2 JATUH....

Monday, 28 February 2011

perjalanan hidopku dan percintaan.....

hidup aku macam biase la...bangun jew dari tempat tidur...
capai jew towel terus pegi mandi.....
select baju nak pakai....
terus pegi kje....
bende yang sama aku ulang2....
kadang2 aku rasa bored gak ngan cara hidop aku nie...

time ade awek dulu rajin gak ar pegi kuar....
selalu lepak kt mid tngok,bowling...kadang2 org tngok wayang aku
wt wayang.....tp skunk dah laen aku dah break ngan awek tue....
die couple ngan abg angkt die....x pew la mungkin abg angkt die tue jauh lebih baek dari aku kowt..(ayat sedih)...agak lama la aku single.......bile kawan tanya mane awek ko....aku cakap dah break....
kawan aku cakap...biar la mawi cari la org yang lagi baek dri dia....

lepas jew sebulan aku break ade gurl masuk tmpat kje kt silver...
pergghhh cantik gak wa dah tangkap leleh nie....huhuhhu...aku pown ape lagi pasang jarum la...
kenal la and mesej la minah nie...lama2 kami pown couple la....
dalam 2 mmgu lpas couple die ckap nk wt operation kt kaki die..
malam last die kje kt kedai silver....
aku hantar die pegi balik....
tp mula2 nk ajak balik takot cos dulu die nyaris x kena rogol dalam kereta....
kawan2 cakap aku percaya ko mawi....
aku hantar la dia balik....sebelum dia nk bla...dia salam and cium tangan aku...perrggghh...(wa sedih kowt.)
lepas jew dia wt operation terus lost contact....kawan aku,budak tempat kerja call dia x angkat...(aku x tau la sama ada dia hidup or dah pergi selamanya..time aku hantar tue kat kawasan umah jew dia tkot ayah dia nmpak aku hantar....

aku pown single la balik....rasa bored gak klo x ade awek nie...
ade sowang minah nie cantik gler dlm fb....
kami sembang dah lama...lama kelamaan...aku syok kt dia..
aku tanya dia single kew x....aku x reti la nk couple skandal nie...
tp raut wajah dia mcm pelakon jadi aku x caya dia la.....
aku dah x tahan sangat ble mintak gambar cakap nanti....hmmm...bored gler dengar ayat tue..
last2 dia bg gak gambar kt aku...tp gambar yg dia bg cm formal sangat...aku pown break la ngan dia..
tp skunk nie dia dah couple ngan mamat laen...kebanyakan ex gurl aku sume ok....kami jadi kawan cm biase la.......

aku dah rasa cm x nak couple lg....(kira dah kecewa sangat)....
aku ngan budak kedai silver agak 1 sekepala la.....
klo aku bored giler mula la aku start kacau budak kedai silver...tambah pulak ira...siap berlari2 la...
muka dia cantik tp klo gurau kasar gila....mcm laki...

lama kelamaan ade awek masuk keje kt kedai aksesori wanita...
cara gak awek tue....time tue budak kedai silver mula la bahan aku....
eleh mawi suka la tue...aku pown senyum malu.....
start la nak ayat balik gurl....ade sowang abg nie aku panggil abg riz...
time nk close kedai aku aku ngan abg riz pg la ayat no phone....
aku mintak dia cakap sorry la sye x de nombor phone la....aku dah agak mesti x dpt..hahaha

awek tue keje kejap jew.....cos dia mintak cuti yang agak lama....
last day dia kje aku mintak no phone dia..yahoo....dapat gak...akhir nyer...
kami pown mesej la...time tue seronok tuhan jew tau....life dia agak sosial gak....
lepak ngan kawan2 dia.... dia ade cakap nk pg swizerland ngan paris 27/12/2010....


mula2 aku x caye gak....dia ckap saya siyes tau nak pg...sebelum dia nak pg tue kmi lepak kat mid
and tengok wayang.......dalam ktm lama giler dia peluk aku...cos sempit org ramai sangat..
dia tue kre romentik gak ar...tp ngaku pown...dia peluk aku and cakap awak x mau noty tau x mau menggatal mse sya pg jln nti k.....

dia nie jenis agak kuat gak merajuk....manja ngan family....tambah ngan ayah dia...
tp aku x tau la sama ada dia sayang and cintakan aku sepenuhnya.....
klo dia merajuk bila call x angkt....mesej x balas....aku pown x tau la ape dia buat time tue...
aku biar kan jew ape dia nk buat....aku buat balik camne dia buat kat aku....baru dia tau sakit x hati bila
call n mesej x balas...lama pastu aku baek ngan dia....perasaan cinta dia kt aku entah la...bila tanya nape syg mawi ....ade la...sampai skunk aku x tau ape sbb dia syg kan aku......dia dari keluaga yang agak berada....aku ape ada just motor jew.....kebanyakan ex dia dulu sume berbumbung...ok la kan klo hujan pakai hot2 x basah..ayat adik angkt aku sherra....

dengan cara and kerja aku camni....mungkin dia agak bosan....
kami kuar pown jarang,dia x keje...family yg agak berada....
aku family aku la confirm suruh cari keje....lagipun aku rasa rimas la klo
duduk umah jew......dia selalu gak kuar ngan kawan dia....x pew nk buat camne....wt kata dalam filem hantu mak limah balik rumah...SABO JEW LA..kalo kt tempat kerja yg teman aku kawan dalam facebook.....jodoh dan pertemuaan di tangan tuhan.....ok la x tau nak cerita apa lagi...wassalam...

No comments:

Post a Comment